Prezident I. Gašparovič navštívil v Košiciach ostrovy kultúry

09.04.2013 Košice

Košice 9. apríla (TASR) – V rámci návštevy Košíc pri príležitosti osláv 20. výročia Ústavného súdu Slovenskej republiky, zavítal prezident SR Ivan Gašparovič aj do dvoch ostrovov kultúry, ktoré sú príspevkom Košického samosprávneho kraja (KSK) k projektu Európske hlavné mesto kultúry 2013.

KSK v rámci tohto projektu zabezpečil investičné akcie na siedmich ostrovoch kultúry. Prezident dnes navštívil Východoslovenské múzeum, ktorého rekonštrukcia by mala byť hotová do konca mája tohto roku.

Potom si obzrel priestory zrekonštruovaného Rodošta so sochou Františka Rákocziho II., a taktiež priestory remeselníckeho dvora a Katovej bašty.

„V Košiciach meste európskej kultúry som si so záujmom prezrel niektoré objekty, ktoré pripomínajú históriu tohto kraja. Zaujímavé na to je spojenie starého a nového. Staré nám hovorí o dejinách a to nové to perfektne chráni,“ povedal Gašparovič. Dodal, že je milo prekvapený odvedenou prácou a že obdivuje všetkých odborníkov, že rekonštrukčné práce dokázali urobiť v krátkom časovom úseku.
 

Vyberte región